Nemojte kriviti nikoga

Petak, 12 Lipanj 2020 14:59

Nikada se ne žalite na bilo koga ili bilo što
jer u osnovi ste napravili od svog života ono što ste željeli.

Prihvatite teškoće poučne za sebe
a njihovu vrijednost iskoristite da popravite svoj karakter
jer trijumf pravoga čovjeka proizlazi iz pepela vlastitih pogrešaka.

Nikad se ne žalite na vaše samoće ili svoju sreću.
Suočite se hrabro i prihvatite je.
Oni su posljedica vaših djela i pokušaja
i dokaz da ste uvijek na dobitku.

Ne osjećajte se frustrirano od vlastitih neuspjeha,
i nemojte ih iskrcati nekome drugome.
Prihvatite sebe sada ili nastavite sebe opravdavati kao dijete.
Zapamti da je svako vrijeme dobro za početak
i da nema ničeg tako strašnog da bi se odustalo.

Nemoj zaboraviti da je tvoja sadašnjost uzrok tvoje prošlosti,
kao što će uzrok tvoje budućnosti biti tvoja sadašnjost.

Uči od hrabrog, od jakog,
od nekoga tko ne prihvaća situacije
od nekoga tko će živjeti usprkos svemu.

Razmišljaj manje o svojim problemima a više o svome djelovanju.
Nauči kako da se izdigneš iz svog bola
i da budeš veći od najvećeg problema.

Pogledaj sebe u ogledalu i bit ćes slobodan i jak.
I ti ćes prestati biti lutka okolnostima.
Jer Ti si tvoja sudbina.

Probudi se i bulji u sunce u jutarnjim satima i diši sunce u zoru.
Ti si dio snage svog života sada.
Ustani, bori se, hodaj, budi siguran da ćeš u životu biti pobjednik.
Nemoj nikada razmišljati o ‘sudbini’
Jer sudbina je isprika za neuspjeh.

Pablo Neruda

Zbog trenutnih okolnosti, predavanje se otkazuje do daljnjega.

 

Osjećaš li želju za podizanjem kvalitete svog života jer ti je dosta nezadovoljstva?

Želiš li imati bolje odnose sa sobom i drugima?

Želiš li se osloboditi strahova, privući obilje i radost u svoj život?

Dobra je vijest da te promjene možeš postići na brz i kvalitetan način te kreirati život u lakoći.

Kako je to moguće, saznat ćeš na ovom besplatnom predavanju, koje ti može promijeniti život.

Mjesto na kojem se nalaziš u ovom trenutku nije odraz slučajnosti. Ono je posljedica niza odluka koje si (ili nisi) u prošlosti donijela/-o.

Možda se pitaš kako donositi kvalitetnije odluke koje će ti omogućiti promjene i dovesti te na to posebno mjesto na kojem želiš biti?

Da bi to bilo moguće, trebaš se osloboditi uvjerenja o sebi i svijetu koja ti ne služe. Ta su vjerovanja zapisana u tvom podsvijesnom umu, što znači da ih svjesno ne prepoznaješ pa stoga ne možeš njima upravljati. Zato ti se možda i događa da se ponekad osjećaš kao da se vrtiš u začaranom krugu te da ti se neke situacije stalno ponavljaju. ( Zanimljivo je da osim štetnih uvjerenja i osjećaja koja smo stekli tijekom života, u podsvjesti nosimo i mnoga ograničavajuća uvjerenja koja smo direktno preuzeli od roditelja, predaka, društva i okoline, a ponekad osjećamo da smo “čudni” od rođenja i mirimo se sa “sudbinom”. )

Izlaz iz tog začaranog kruga i promjena “sudbine” postaje moguća kada se uklone uzroci pohranjeni u podsvijesnom umu!

Ovo zanimljivo predavanje će ti otkriti kako je promjene moguće pokrenuti uz pomoć ThetaHealing® metode.

Predavanje je besplatno, a osim informativnog dijela proći ćemo kroz neke praktične vježbe, kao i Theta meditaciju kroz koju ćeš osjetiti povezanost s kreativnom energijom stvaranja (ona nam omogućava povezivanje s podsvijesnim umom).

Ako želiš nakon predavanja imati iskustvo individualnog ThetaHealing® tretmana, moguće je već sada rezervirati termin za subotu ili nedjelju (4. i 5.4.).
Informacije i prijave su na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dobrobit tretmana: pomaže ti da počneš postavljati zdrave granice bez straha od posljedica i preuzimati odgovornost za donošenje odluka koje ti omogućavaju iskustva i odnose kakve želiš. Kako otpadaju strahovi, tako raste tvoja unutarnja snaga i moć. Ovaj rad ti pomaže da putovanje kroz život postane jednostavno i zabavno!

O predavačici:

Zovem se Suzana Gajdek.

Za sebe mogu reći da pripadam skupini ranjenih iscjelitelja jer me potreba da iscijelim sebe, prije dvanaestak godina, potaknula na intenzivan put osobnog rasta i razvoja.
Bio je to intenzivan i buran period. U kratkom vremenu su mi umrli roditelji, odnos sa sestrom se zakomplicirao, zatim mi se počeo raspadati brak, a paralelno s tim sam ostala i bez posla. Kao da sve to nije bilo dovoljno, 2014.g. nakon operacije maternice, dijagnosticiran mi je karcinom dojke.

U tom uistinu izazovnom periodu života, zaslugu mom psiho-fizičkom zdravlju prvenstveno pripisujem prakticiranju ThetaHealing® tehnike. Budući da sam se na vlastitom primjeru uvjerila da rješavanje životnih izazova ne mora biti teško, dugotrajno ili čak nemoguće, kao i urođena želja za pomaganjem drugima, potaknula me na terapeutski rad.

Iza mene je višegodišnji rad s klijentima, a paralelno s terapeutskim radom, kao certificirana instruktorica ThetaHealing® tehnike, organiziram i vodim tečajeve.
Za sve one koji bi željeli naučiti prakticirati tehniku da pomognu sebi i drugima u osobnom rastu i razvoju, postoji mogućnost organiziranja Osnovnog ThetaHealing® tečaja u Splitu.

Majka sam dvije kćeri i sina, slikarica, plesačica prakse 5 ritmova, zaljubljenica u more i prirodu.

Svakodnevno svjedočim da je moguće i ono što se čini nemoguće. Premostiti bolne životne nedaće i živjeti ispunjen život, pun lakoće, radosti i ljubavi.

Vidimo se!

Kada: 3. travnja u 18h
Gdje: CEDRA Split, Ruđera Boškovića 20, 2.kat.

Ulaz je besplatan!

Dobrodošli!

Susret za pamćenje

Utorak, 24 Rujan 2019 11:10

Ima dana koji dođu i prođu nezapaženo, a ima i onih drugih, koji su za pamćenje.

Meni će ovaj ponedjeljak, prvi dan jeseni, ostati u baš lijepom sjećanju.

Sve je započelo objavom koju sam vidjela na fejsu.

„[UHVATITE AUTOGRAM]
Ovom ćete se ponedjeljku radovati!
U naš Megastore stiže planetarno popularan stanični biolog – dr. Bruce Lipton!”…

Odmah mi je proletilo kroz glavu, kad već nisam bila na predavanju, eto mi odlične prilike da tog sjajnog znanstvenika osjetim uživo. Sve što on priča i podučava ima za mene dubokog smisla već više od deset godina. (link na njegov fb video ... https://www.facebook.com/iamfearlesssoul/videos/447813012435190/ )

Nakon što sam prilično brzo ulovila parking, ušetala sam u dućan očekujući gužvu. Došla sam ranije, što i nije neki moj običaj . Oko podija za potpisivanje, nigdje nikog. Tu i tamo poneki kupac traži svoju knjigu u moru ponuđenih, a zaposlenici se ulovili razmještanja centralnih pultova.

Hmmmm... Dečko na blagajni mi nakon pocetnog nesporazuma potvrđuje da se očekuje njegov dolazak u sljedećih pola sata (bilo je i više, ali zar je to važno? )

Vrijeme mi je brzo prolazilo dok sam čekala. Malo sam čitala Asteriksa, pa malo o psihopatima, ponešto komunicirala sa voditeljicom marketinga...

Vani se spustio pljusak...

I dalje sam bila jedina s knjigom za potpisivanje u ruci.

Sanja (ona ista simpatična voditeljica marketinga i autorica fotki ) mi je u jednom trenutku javila da dolazi. Očito su mu naglasili da sam žešća obožavateljica jer ga uporno čekam. Zaputio se prema meni široko raširenih ruku i osmijeha zbog kojeg sam na trenutak pomislila da smo stari prijatelji. Zagrlili smo se jednakom srdačnošću i uputili se prema foteljama da u miru popričamo. Kad je skužio da nisam bila na predavanju, tražio me adresu da mi može poslati materijale s predavanja i knjigu "The Honeymoon effect" (znanost kako kreirati raj na zemlji).
Očito je vrijeme za moj Medeni mjesec!

Pričali smo o programima koje smo preuzeli do 7. godine života, dok smo u theta valovima, a koji upravljaju našim životom i kako ih jednostavno promijeniti. Dao mi je i neke sugestije za rad s klijentima.

Zatim je došlo vrijeme za potpisivanje knjige i rastanak. Zahvalio mi se što svojim radom pomažem drugima, a njegova posveta u knjizi će me podsjećati na ovaj divan susret. Zahvalna!

Jorge Bucay

Srijeda, 11 Rujan 2019 14:22

Jučer sam s kćeri bila na predavanju argentinskog psihoterapeuta i autora mnogobrojnih knjiga za samopomoć, Jorge Bucay-a.

Predstavio je svoju novu knjigu "Klasične priče da se bolje spoznaš" i govorio o 10 priča koje su najviše utjecale na njegov razvoj.

"Život je beskrajno putovanje, a na tom putovanju učimo, istražujemo napredujemo i nazadujemo... To je put uspjeha i poraza, radosti i tuga, trenutaka slave i onih koje bismo radije zaboravili (iako znamo da ne bismo trebali, jer smo zahvaljujući i takvim trenucima postali ono što jesmo)."

Ako volite priče, preporučam da pročitate neku od njegovih knjiga. :)

Susret

Petak, 09 Kolovoz 2019 19:47

Zna li zna li Val kako se osjeća Stijena,
kada se svom silinom obruši na nju?

Zna li Stijena kako se osjeća Val,
kada se razbije u tisuću kapljica
pri susretu s njom?

Ova mi je misao pala na pamet u trenutku dovršavanja slike.

Motiv silovitog susreta Vala i Stijene me podsjetio na one životne situacije kada sam silno željela da me druga strana razumije, a za to nije bilo baš puno šanse. Što sam više željela razumijevanje, to sam nailazila na jači otpor, a bol je u meni postajala sve razornija. Trebalo mi je vremena (a još i danas to učim) da unatoč svojim željama i potrebama za razumijevanjem, uzmem u obzir želje i potrebe druge osobe i pokušam se približiti na manje razoran način. Nježnije i ljubavnije.

Kada zapnemo u takvim situacijama, mudro je u nekom trenutku, umjesto inzistiranja na svojim potrebama, pitati drugu osobu: "A što tebi treba?"

Slika: Akril na papiru, 50x70cm, 2019.

Partnerski odnos

Četvrtak, 13 Lipanj 2019 13:46

Znate li onu situaciju kada upoznate nekoga i čini vam se da bi vam partnerstvo s tom osobom moglo biti baš ugodno, a onda se zaljubite u nekog posve desetog?

To je razlika između odabira umom i srcem.

Srce i duša će nerijetko odabrati osobu koju svjesno ne bismo odabrali, ali se u nju zaljubimo "do ušiju". Svaki takav odnos nam je potreban. On nam na površinu izvuče one potisnute dijelove našeg bića kojima je potrebno iscjeljenje i integracija.

Partnerski odnos je sjajno sredstvo duhovnog rasta i transformacije. On je prilika da prođemo kroz razne faze od očaranosti i ekstaze, do raznih kriza i izazova koje ako prevladamo kreiramo zreo ljubavni odnos.

Na tom putu nam je ponekad potrebna podrška "iz vana" da nam partnerstvo ne trpi i da bolje razumijemo sebe. <3

Doznajte više

"Susret dviju osobnosti nalik je dodiru dviju kemijskih tvari; dođe li do kemijske reakcije, obje se problikuju." - C.G. Jung

 

Slika: "Poljubac", akril na platnu, 70x50 cm, 2019.g. (info na mob. 098517759)

Ljubav

Srijeda, 20 Lipanj 2018 21:29

Kada raširimo svoje ruke, možemo grliti i biti zagrljeni.

Kada otvorimo svoje srce, možemo voljeti i biti voljeni.

Slika: "Hrabro srce", akril na platnu, 18x24 cm, 2018.g.

Srce

Utorak, 19 Lipanj 2018 16:21

Iz dana u dan transformiramo sami sebe.

Birajmo svoje misli i osjećaje!

Iskoristimo svoju stvaralačku moć da budemo sretni i živimo u ritmu svoga srca!

Slika se može kupiti smile: "Healed heart", akril na platnu, 18x24 cm, 2018.g.

Javite se!

Rado ću odgovoriti na Vaša pitanja! info@simplicitas.hr

Simplicitas d.o.o.

Adresa: Hrastovička 36, Lučko-Zagreb

mob. + 385 98 517759

Društvene mreže

Newsletter

Informacije o Radionicama, Tečajevima i Događanjima, direktno u vaš sandučić!
Predbilježite se na newsletter!
Please wait